Vědecky ověřené složení pro normální činnost jater!
Nejlépe vstřebatelná forma glutathionu SAG je doplněna o NAC a SAMe,
látky, které podporují hladinu glutathionu v játrech. Komplex dále
obsahuje látky pro podporu zdraví, regenerace a ochrany jater jako extrakt
z artyčoku, kořene pampelišky nebo kurkuminu, antioxidanty potřebné pro
ochranu jater před oxidativním stresem jako extrakt z kurkuminu,
hroznových jader a z ostropestřce mariánského, který je prospěšný i k
pročištění.
K čemu slouží játra?
Játra fungují jako filtr, který odstraňuje toxiny z krve a zabraňuje
jejich usazování v těle. Když jsou játra přetížená toxiny, začínají
selhávat podobně jako ucpaný vysavač. To může vést k únavě, oslabení
imunitního systému, zhoršení pleti (akné, ekzémy) a trávicím potížím.
Pokud játra nefungují správně, tělo nedokáže efektivně odvádět škodlivé
látky, což může vést k jejich hromadění v krvi a způsobit zdravotní
problémy. Také může dojít k narušení metabolismu živin, což ovlivňuje
energetickou rovnováhu těla a může vést k únavě, slabosti a nedostatku
vitamínů.
S-Acetyl-L-Glutathion
Glutathion se tvoří hlavně v játrech, v hlavním orgánu pro detoxikaci
organismu a zastává v nich klíčovou roli. Podporuje také regeneraci
dalších antioxidantů. Bez dostatečného množství glutathionu by játra měla
omezenou schopnost se bránit a regenerovat. Naše vlastní produkce
glutathionu s věkem slábne a s nízkou hladinou glutathionu v těle se
stáváme méně odolnými. S-Acetyl-L-Glutathion je nejpokročilejší formou
biologicky dostupného glutathionu. Jeho účinnost se rovná nitrožilnímu
podávání glutathionu. Je stabilnější v krvi a zvyšuje hladinu glutathionu
v buňkách lépe než běžné formy glutathionu.
Kombinace NAC, SAMe a pampelišky
S-adenosylmethionin, N-acetylcystein a pampeliška jsou velmi potentní
látky. Pampeliška může významně přispět ke zdraví jater díky jejich
synergickým účinkům na podporu detoxikace a antioxidační ochrany. SAMe je
aktivní forma methioninu, která hraje klíčovou roli v mnoha biologických
procesech, jako je například methylace, proces nezbytný pro syntézu
glutathionu. NAC je prekurzorem cysteinu, další esenciální složky pro
produkci glutathionu. Společně tyto látky efektivně zvyšují a udržují
hladiny glutathionu, látky, která je pro funkci jater klíčová.
Extrakt z Ostropestřce mariánského
Extrakt z Ostropestřce mariánského podporuje normální trávení a funkci
jater, čímž přispívá k jejich pročištění. Je známý pro své antioxidační
vlastnosti, které chrání buňky před oxidačním stresem. Pomáhá udržovat
normální hladinu cukru v krvi a podporuje činnost srdce a zvyšuje odolnost
organismu proti vnějším vlivům a infekcím. V neposlední řadě ostropestřec
přispívá k normálnímu trávení tím, že podporuje enzymatickou aktivitu a
pomáhá udržovat zdravou funkci jater a žlučníku. To znamená lepší
zpracování tuků.
Proč extrakt?
Extrakt z ostropestřce je koncentrovaná forma získaná pomocí extrakčních
metod, které izolují specifické aktivní složky, zejména silymarin, a
odstraní většinu ostatních složek, čímž se zvyšuje koncentrace účinných
látek. Extrakty jsou lépe vstřebatelné, jelikož se dostanou do vašeho
krevního oběhu rychleji a jsou mnohem koncentrovanější a tak stačí menší
množství.
Acetyl-L-karnitin a kyselina alfa-lipoová
Acetyl-L-karnitin je látka, která se přirozeně nachází v našem těle a
pomáhá transportovat tuky do mitochondrií, kde se mění na energii. Tato
látka, vytvářená v játrech a ledvinách, hraje klíčovou roli v energetickém
metabolismu. Kyselina alfa-lipoová, další důležitá látka, podporuje
produkci energie v buňkách tím, že funguje jako koenzym v mitochondriích.
Díky své schopnosti působit jak ve vodě, tak v tucích, může kyselina
alfa-lipoová efektivně pracovat v různých částech buňky. Společně tyto
látky přispívají k efektivnímu energetickému metabolismu a podpoře
mitochondriálních funkcí.
Extrakt z hroznových jader
Extrakt z hroznových jader je silný antioxidant díky vysokému obsahu
proanthokyanidinů. Antioxidanty jsou látky, které chrání tělo před
poškozením způsobeným volnými radikály, což jsou nestabilní molekuly,
které mohou způsobit oxidační stres a poškodit buňky. které neutralizují
volné radikály a chrání buňky před oxidačním stresem.
Extrakt z artyčoku
Artyčok je bohatý na látky podporující zdraví jater, jako jsou cinarin a
chlorogenvá kyselina. Díky tomu artyčok podporuje trávení a detoxikaci
těla. Extrakt z artyčoku obsahuje látky, které stimulují tvorbu žluče, což
pomáhá při rozkladu tuků. Jeho bohatý obsah antioxidantů pomáhá chránit
buňky před poškozením volnými radikály, čímž podporuje celkové zdraví a
odolnost organismu.
Podporuje regeneraci a ochranu jater před škodlivými látkami a toxiny.
Zlepšuje trávení a vstřebávání živin, což přispívá k celkovému zdraví
a vitalitě.
Posiluje imunitní systém a zvyšuje odolnost organismu vůči stresu a
vnějším vlivům.
Optimalizuje metabolismus a podporuje úbytek váhy při zachování zdraví
jater.
Extrakt z kořene pampelišky
Detoxikační vlastnosti pampelišky jsou dobře známé, neboť pomáhá
jaternímu orgánu odstraňovat toxiny a škodlivé látky, které se mohou
hromadit v těle. Extrakt z kořene jako flavonoidy a inulin, které
podporují produkci žluči a usnadňují trávení, což snižuje zátěž jater.
Stejně důležitý je její diuretický efekt, protože díky tomu lépe
spolupracuje s ledvinami, které odplavují toxiny z těla, čímž podporuje
detoxikaci a snižuje zatížení jaterní tkáně.
Kurkumin: extrakt s maximálním účinkem
Kurkuma patří mezi nejvíce prozkoumané rostliny na světě. Obsahuje
bioaktivní látku kurkumin, která podpoří zdraví jater a pomáhá hned
několika způsoby:
Ochrana před oxidativním stresem
Podpora detoxikace: Kurkumin podporuje funkci jaterních enzymů
zapojených do detoxikace, čímž zlepšuje schopnost jater odstraňovat
toxiny z těla.
Regulace metabolismu tuků: kurkumin zvyšuje aktivitu enzymů
zodpovědných za odbourávání tuků, čimž brání hromadění tuků v játrech.
Zázvor, kurkumin a piperin
Zázvor, kurkumin a piperin tvoří synergickou kombinaci přírodních látek,
které poskytují vynikající podporu pro zdraví jater. Kurkumin, silný
antioxidant, který podporuje produkci žluči. Piperin z černého pepře
zvyšuje vstřebávání kurkuminu, což zlepšuje jeho účinky. Tato kombinace
účinně chrání játra je před škodlivými vlivy a podporuje jejich
regeneraci.
Doporučené dávkování
3 kapsle denně
Nutriční informace
Složení ve 3 kapslích
Množství v 3 kapslich
%RHP*
Extrakt z ostropestřce mariánského (80 % silymarinových
flavonoidů = 400 mg silymarinu)
500 mg
***
SAMe
200 mg
***
N-Acetyl L-Cystein
199 mg
***
Alfa lipoová kyselina
150 mg
***
Acetyl L-Karnitin
150 mg
***
BIO extrakt kurkuminu (95 % kurkuminu)
110 mg
***
Extrakt z kořene pampelišky 10:1
100 mg
***
Extrakt z hroznových jader (standardizovaný extrakt na
polyfenoly)
100 mg
***
S-Acetyl-L-Glutathione
100 mg
***
Extrakt z artyčoku (list)
100 mg
***
Prášek z kořene zázvoru (standardizovaný extrakt pro oddenky)
50 mg
***
Extrakt z černého pepře (90 % piperinu = 2 mg piperinu)
2,22 mg
***
* % denní referenční hodnoty příjmu *** denní referenční hodnota
příjmu není stanovena
Reference
1. Saller, R., Meier, R., Brignoli, R. (2012). The Use of Silymarin
in the Treatment of Liver Diseases. Drugs, 61, 2035-2063.
2. Gillessen, A., Schmidt, H. (2020). Silymarin as Supportive
Treatment in Liver Diseases: A Narrative Review. Advances in Therapy, 37,
1279 - 1301.
3. Shaker, E., Mahmoud, H., Mnaa, S. (2010). Silymarin, the
antioxidant component and Silybum marianum extracts prevent liver damage..
Food and chemical toxicology : an international journal published for the
British Industrial Biological Research Association, 48 3, 803-6 .
4. Flora, K., Hahn, M., Rosen, H., Benner, K. (1998). Ostropestřec
mariánský (Silybum marianum) pro léčbu onemocnění jater. American Journal
of Gastroenterology , 93, 139-143.
5. Surai, P. (2015). Silymarin jako přírodní antioxidant: Přehled
současných důkazů a perspektiv. Antioxidanty , 4, 204-247.
6. Ramasamy, K., Agarwal, R. (2016). Modulatory effects of silibinin
in various cell signaling pathways against liver disorders and cancer: A
comprehensive review. Biomolecules Therapeutics, 24(1), 99-109.
7. Loguercio, C., Festi, D. (2014). Hepatoprotective effect of
silymarin. Digestive and Liver Disease, 43(1), 1-6.
8. Bostancıoğlu, B., Saner, G. (2013). Milk thistle: a future
potential anti-osteoporotic and fracture healing agent. Journal of
Ethnopharmacology, 146(3), 816-824.
9. Simoes, C. M. O., Amoros, M., Girre, L. (2009). Clinical
efficacy, safety and tolerability of BIO-C (micronized Silymarin) as a
galactagogue. Journal of Ethnopharmacology, 124(2), 164-171.
10. Kazemi, T., Hadi, A., Momtaz, M., Clark, C. C. T. (2016).
Silymarin in Type 2 Diabetes Mellitus: A Systematic Review and
Meta-Analysis of Randomized Controlled Trials. Phytotherapy Research,
30(6), 961-970.
Složení
Extrakt z ostropestřce mariánského (80 % silymarinových flavonoidů = 400
mg silymarinu),SAMe,N-Acetyl l-cystein,alfa lipoová kyselina,acetyl
L-Karnitin, BIO extrakt kurkuminu (95 % kurkuminu),extrakt z kořene
pampelišky 10:1,extrakt z hroznových jader (standardizovaný extrakt na
polyfenoly),S-Acetyl-L-Glutathione,extrakt z artyčoku (list), prášek z
kořene zázvoru (standardizovaný extrakt pro oddenky), extrakt z černého
pepře (90% piperinu = 2 mg piperinu), oxid křemičitý. Rostlinná kapsle na
bázi HPMC.
Upozornění
Doplněk stravy. Nepřekračujte doporučenou denní dávku, pokud to nenařídí
lékař. Není určeno pro těhotné a kojící ženy. Nepoužívejte
tento výrobek s alkoholickými nápoji. Přípravek není určen jako náhrada
pestré stravy. Ukládejte mimo dosah dětí.