Z kukuřice fermentovaná aminokyselina L-lysin je vysoce čistá a biologicky dostupná forma L-lysinu získaná prostřednictvím přirozeného procesu. L-lysin je nezbytnou složkou, kterou si tělo nedokáže samo vyrobit, a proto musí být přijímána stravou. Fermentovaný L-lysin je velmi oblíbený doplněk stravy. V potravinách ho nalézt ve vepřovém a hovězím mase, v rybách, v sójových bobech, pšeničných otrubách, v čočce i fazolích. Nejvíce ho obsahuje sýr parmezán.
L-lysin se významně podílí na tvorbě tělesných bílkovin, včetně svalových myofibril a vazivové tkáně. Je důležitou stavební součástí bílkovin v těle. Ve velkém množství se vyskytuje ve svalových vláknech. L-lysin jako doplněk stravy doporučujeme i veganům, protože veganská strava obvykle neobsahuje dostatečné množství této důležité a nezbytné Aminokyseliny.
Kukuřice se nejprve zpracovává na kukuřičný škrob. Ten je následně hydrolyzován enzymy na glukózu, což je fermentovatelný cukr. Glukóza je pak fermentována mikroorganismy, které jsou optimalizovány pro vysokou produkci L-lysinu. Během fermentace se sledují parametry jako pH, teplota, koncentrace kyslíku a koncentrace glukózy, aby se zajistily optimální podmínky pro růst mikroorganismů a produkci L-lysinu. Po dokončení fermentace se směs filtruje a L-lysin se izoluje a čistí. Tento proces tedy umožňuje ekologickou, efektivní a udržitelnou výrobu L-lysinu z přírodního zdroje.
Doporučené dávkování
- Užijte 1× denně 2 kapsle 30 minut před zátěží.
- Nepřekračujte doporučené dávkování.
Nutriční informace
Obsah látek v denní dávce |
2 kapsle |
L-Lysin |
930 mg |
Složení
L-Lysin HCL, rostlinná kapsle z hypromelózy, protispékavé látky – stearát hořečnatý, oxid křemičitý.
Informace
- Doplněk stravy.
- Výrobek není určen jako náhrada pestré stravy.
- Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C.
- Chraňte před přímým slunečním zářením.
- Není určeno pro děti, těhotné a kojící matky.
- Ukládejte mimo dosah dětí.
- Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním.
- Minimální trvanlivost uvedena na obalu.