GRIZLY Lískooříškové máslo jemné, to jsou lahodné lískové oříšky pomleté
do výborného krému, plného zdravých tuků a bílkovin.
Je lískové máslo zdravé? Ano, je. Z ořechových másel má nejvíce
vlákniny. Adekvátní příjem hořčíku ze stravy přispívá svými příznivými
účinky ke snížení únavy a vyčerpání, udržuje normální funkci bílkovin a
svalové syntézy.
Tuky, které obsahuje, jsou rostlinné a nenasycenéa jsou
našemu zdraví prospěšné! Proto je lískové máslo zdravější než máslo z mléka.
Kromě tuků je však lískové máslo také hodnotným zdrojem bílkovin a dalších
látek. Obsahuje například vitaminy E, B1 a B3,
Koenzym Q10, kyselinu
listovou, hořčík a fosfor.
K čemu Lískooříškové máslo užívat? Lískooříškové máslo můžeme využít
jako přídavek do koktejlů, jak ovocných tak proteinových. Používáním másla
při vaření získáme lahodnou ořechovou příchuť a všechny nutriční benefity,
které ořechy nabízí. Kuchaři si oblíbí toto ořechové máslo v kuchyni.
Sportovci zase budou nadšení při smíchání s tvarohem. Další způsob je
zamíchání do vloček. Výborně chutná i s ovocem například s měsíčky jablek
nebo banánem. Lískové máslo je bohatým zdrojem bílkovin, vlákniny a zdravých
tuků. Lískové ořechy, ze kterých se vyrábí naše lískooříškové máslo, jsou
pražené v jejich přirozené hnědé slupce.
Nutriční informace
|
100 g |
Energetická hodnota |
2 705 kJ / 646 kcal |
Tuky |
62,4 g |
- z toho nasycených |
4,5 g |
Sacharidy |
17,6 g |
- z toho cukry |
4,9 g |
Vláknina |
9,4 g |
Bílkoviny |
15 g |
Sůl |
0 g |
Složení
Informace
- Administrativní zařazení: Suché skořápkové plody.
- Země původu (suroviny): Gruzie.
- Skladování: Skladujte v temném, chladném a suchém místě.
- Balení: Šroubovací plastová dóza zajištěná hliníkovou fólií a bílým
víčkem.
- Doporučujeme před konzumací promíchat, olej na povrchu je přirozeným
jevem.