Sušené švestky se vyrábí z celých, zralých, čerstvých tmavo modrých až
fialových švestek. Strom, který plodí švestky, se nazývá slivoň švestka
nebo taky švestka domácí. V Čechách se jí říká slíva, na Moravě trnka.
Sušené švestky mají tmavě modrou až černou barvu a obsahují především
sacharidy ve formě glukózy a sacharózy.
Švestky mohou obsahovat kousky pecek nebo pecky celé.
Použití
Sušené švestky využijete na pečení koláčů, vyrábění raw dezertů nebo
švestkových omáček. Skvěle osladí vaši snídani, ať už si rádi pochutnáváte
na ovesné kaši, muesli nebo jáhlách. Švestky jsou pochoutkou už samy o
sobě, spolehlivě s nimi zaženete chuť na sladkosti. Pro lepší chuť a
strukturu je doporučujeme půl hodiny předem namočit do teplé vody.
Nutriční informace
Složení
Sušené švestky (Ashlock) 99,4 %, konzervant E202: sorban draselný,
rostlinný olej 0,5 %.
Upozornění
Skladujte v suchu a chladu. Chraňte před přímým slunečním zářením.