Lyofilizované banány jsou křupavé kousky perfektně zralých plodů, které
si vás získají svou podmanivou chutí i vůní
Lyofilizované banány jsou lahodné, mrazem sušené kousky plodů, které si
vás získají už při prvním ochutnání. Sbírají se v období nejvyšší
zralosti, díky čemuž jsou chutí a vůní od čerstvých prakticky
nerozeznatelné. Hlavní rozdíl je ve struktuře. Čerstvé ovoce je šťavnaté a
vláčné. U lyofilizovaných plodů je to ovšem jinak. Během šetrného
zpracování jsou zbaveny prakticky veškeré vody. Díky tomu při skousnutí
uslyšíte typické křupnutí. Pokud ovšem lyofilizované banány nasypete do
jogurtu, mléka nebo je smícháte s jinou tekutinou, nasají vodu a pak už
jsou od čerstvých při konzumaci prakticky k nerozeznání.
Lyofilizace nejen zachovává autentickou chuť, vůni a maximum živin.
Sušení mrazem je také skvělou volbou pro zpracování i konzervování.
Lyofilizované ovoce má ve srovnání s čerstvým mnohem delší trvanlivost. To
z mrazem sušeného ovoce dělá perfektního parťáka třeba na túry, při
kterých by se mohlo to čerstvé v batohu rozmačkat. Navíc máte jistotu, že
vám tento snack i v malém množství dodá dobrou energii na další treky. A
pokud jste fanoušky jednoduchého složení, potěší vás jistě i fakt, že
neobsahuje žádný přidaný cukr ani jiné složky.
Využití najde lyofilizované ovoce ovšem také v kuchyni. Nejspíš se
neudržíte a budete ho často mlsat samostatně rovnou z balíčku. Můžete ho
ovšem zakomponovat také do různých dobrot. Skvěle se hodí na ovesné kaše,
do jogurtů, domácí granoly, smoothies či pudinků. Vytvořit z něj můžete
ale i zdravé dezerty. Nadrcené kousky ovoce vyniknou perfektně v těstech
na sušenky, bábovky i rolády. Hodí se ovšem i do různých krémů, ale také
jako zdobení. Jedná se zkrátka o univerzální dobrotu, která nesmí chybět
ve spíži žádného milovníka ovoce a zdravého mlsání.
Lyofilizované banány a jejich výhody
- mrazem sušené banány, které si zachovávají maximum živin
- vynikají svou autentickou chutí a vůní
- neobsahují přídatné látky
- jsou bez přidaného cukru
- jsou zpracovány nejšetrnějšími procesy
- perfektně křupou
- oproti čerstvému ovoci jsou trvanlivější
- ideální jako samostatný snack
- hodí se do kaší, jogurtů a smoothies
- dají se přidat do těsta i krému v dezertech
- perfektně se hodí na zdobení sladkých dobrot
Doporučené dávkování
Konzumujte kdykoli během dne jako součást vyvážené stravy.
Nutriční informace
|
100 g |
Energetická hodnota |
1448 kJ / 346 kcal |
Tuky |
0,7 g |
- z toho Nasycené mastné kyseliny |
0,1 g |
Sacharidy |
75 g |
- z toho cukry |
65 g |
Bílkoviny |
4,4 g |
Sůl |
0,01 g |
Složení
Lyofilizované banánové plátky.
Upozornění
Uchovávejte na suchém a chladném místě. Chraňte před přímým slunečním
zářením.