Lyofilizované jahody jsou křupavé kousky perfektně zralých plodů, které
si vás získají svou podmanivou chutí i vůní
Lyofilizované jahody jsou lahodné, mrazem sušené plody, které si
vás získají už při prvním ochutnání. Sbírají se v období nejvyšší
zralosti, díky čemuž jsou chutí a vůní od čerstvých plodů prakticky
nerozeznatelné. Hlavní rozdíl je ve struktuře. Čerstvé ovoce v ústech
rozkousnete a vyteče z něj šťáva. U lyofilizovaných plodů je to ovšem
jinak. Během šetrného zpracování jsou zbaveny prakticky veškeré vody. Díky
tomu při skousnutí uslyšíte typické křupnutí. Pokud ovšem lyofilizované
jahody nasypete do jogurtu, mléka nebo je smícháte s jinou tekutinou,
nasají vodu a pak už jsou od čerstvých při konzumaci prakticky k
nerozeznání.
Lyofilizace nejen zachovává autentickou chuť, vůni a maximum živin. Mohou
se tak například pochlubit vysokým obsahem vlákniny. Sušení mrazem je také
skvělou volbou pro zpracování i konzervování. Lyofilizované ovoce má ve
srovnání s čerstvým mnohem delší trvanlivost. To z mrazem sušeného ovoce
dělá perfektního parťáka třeba na túry, při kterých by se mohlo to čerstvé
v batohu rozmačkat. Navíc máte jistotu, že vám tento snack i v malém
množství dodá dobrou energii na další treky. A pokud jste fanoušky
jednoduchého složení, potěší vás jistě i fakt, že neobsahuje žádný přidaný
cukr ani jiné složky.
Využití najde lyofilizované ovoce ovšem také v kuchyni. Nejspíš se
neudržíte a budete ho často mlsat samostatně rovnou z balíčku. Můžete ho
ovšem zakomponovat také do různých dobrot. Skvěle se hodí na ovesné kaše,
do jogurtů, domácí granoly, smoothies či pudinků. Vytvořit z něj můžete
ale i zdravé dezerty. Nadrcené kousky ovoce vyniknou perfektně v těstech
na sušenky, bábovky i rolády. Hodí se ovšem i do různých krémů, ale také
jako zdobení. Jedná se zkrátka o univerzální dobrotu, která nesmí chybět
ve spíži žádného milovníka ovoce a zdravého mlsání.
Lyofilizované jahody a jejich výhody
- mrazem sušené jahody, které si zachovávají maximum živin
- vynikají svou autentickou chutí a vůní
- neobsahují přídatné látky
- jsou bez přidaného cukru
- mají vysoký podíl vlákniny
- jsou zpracovány nejšetrnějšími procesy
- perfektně křupou
- oproti čerstvému ovoci jsou trvanlivější
- ideální jako samostatný snack
- hodí se do kaší, jogurtů a smoothies
- dají se přidat do těsta i krému v dezertech
- perfektně se hodí na zdobení sladkých dobrot
Doporučené dávkování
Konzumujte kdykoli během dne jako součást pestré a vyvážené stravy.
Nutriční informace
Složení
Plátky lyofilizovaných jahod 100 %.
Upozornění
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.