Datlový sirup je tmavý, poměrně hustý a voňavý. Má výraznou chuť a pro doslazení teplých i studených pokrmů ho stačí malé množství. Polejte jím krupicovou kaši a děti budou nadšené.
Vlastnosti a výhody: Datlový sirup se vyrábí lisováním a koncentrací sušených vařených datlí. Tento druh sirupu je tradičním sladidlem na Středním východě. Má výraznou a charakteristickou datlovou chuť. Obsahuje 15–30 % fruktózy, 17–40 % glukózy a 3–34 % sacharózy.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Použití: Datlovým sirupem můžete zcela nahradit med nebo klasický cukr. Hodí se na studenou i teplou kuchyni. Sirup můžeme využít jako polevu na palačinky, vafle nebo krupicovou kaši, na výrobu zmrzliny a sladkých drinků nebo na pečení.
Nutriční informace
| 100 g |
---|
Energetická hodnota | 1 134 kJ / 271 kcal |
Tuky | 0,1 g |
- z toho Nasycené mastné kyseliny | < 0,1 g |
Sacharidy | 88 g |
- z toho cukry | 84 g |
Bílkoviny | 1,4 g |
Sůl | 0,08 g |
Složení
- Koncentrát datlové štávy* 100 %
- *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Informace
- Administrativní zařazení: Sladidla
- Země původu suroviny: EU/Mimo EU
- Země produkce: Česká republika
- Skladování: Skladujte v temném, chladném a suchém místě
- Balení: Plastová lahvička s odklápěcím víčkem
Švestky sušené jsou zdravou alternativou sladkého. Kromě lahodné šťavnaté chuti u nich oceníte především vysoké množství vlákniny a bóru. Hodí se nakrájené na kousky do muesli a jogurtu nebo jen tak samotné.
Vlastnosti a výhody: Sušené švestky se vyrábí z celých, zralých, čerstvých tmavo modrých až fialových švestek. Strom, který plodí švestky, se nazývá slivoň švestka nebo taky švestka domácí. V Čechách se jí říká slíva, na Moravě trnka. Sušené švestky mají tmavě modrou až černou barvu a obsahují především sacharidy ve formě glukózy a sacharózy. Jsou bohaté na vitamíny, minerální látky a vlákninu. Také v nich kromě již zmiňovaných látek najdeme značné množství přírodního cukru sorbitolu, který ve střevech funguje podobně jako Vláknina a za zmínku stojí i stopová látka bór, která se ve švestkách vyskytuje. I přes vysoký obsah Sacharidů jsou švestky vhodné při redukční dietě díky obsahu pektinů, které zpomalují vstřebávání cukrů a zvyšují spalování tuků.
Švestky mohou obsahovat kousky pecek nebo pecky celé.
Použití: Sušené švestky využijete na pečení koláčů, vyrábění raw dezertů nebo švestkových omáček. Skvěle osladí vaši snídani, ať už si rádi pochutnáváte na ovesné kaši, muesli nebo jáhlách. Švestky jsou pochoutkou už samy o sobě, spolehlivě s nimi zaženete chuť na sladkosti. Pro lepší chuť a strukturu je doporučujeme půl hodiny předem namočit do teplé vody.
Nutriční informace
| 100 g |
---|
Energetická hodnota | 1006 kJ / 240 kcal |
Tuky | 0,4 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 64 g |
- z toho cukry | 38 g |
Vláknina | 7,1 g |
Bílkoviny | 2,2 g |
Sůl | 0 g |
Složení
- Sušené švestky (Ashlock), konzervant E202: sorban draselný.
Informace
- Administrativní zařazení: Sušené jednodruhové ovoce.
- Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
- Země původu: Bulharsko.
- Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu).Švestky sušené jsou zdravou alternativou sladkého. Kromě lahodné šťavnaté chuti u nich oceníte především vysoké množství vlákniny a bóru. Hodí se nakrájené na kousky do muesli a jogurtu nebo jen tak samotné.
Vlastnosti a výhody: Sušené švestky se vyrábí z celých, zralých, čerstvých tmavo modrých až fialových švestek. Strom, který plodí švestky, se nazývá slivoň švestka nebo taky švestka domácí. V Čechách se jí říká slíva, na Moravě trnka. Sušené švestky mají tmavě modrou až černou barvu a obsahují především sacharidy ve formě glukózy a sacharózy. Jsou bohaté na vitamíny, minerální látky a vlákninu. Také v nich kromě již zmiňovaných látek najdeme značné množství přírodního cukru sorbitolu, který ve střevech funguje podobně jako vláknina a za zmínku stojí i stopová látka bór, která se ve švestkách vyskytuje. I přes vysoký obsah sacharidů jsou švestky vhodné při redukční dietě díky obsahu pektinů, které zpomalují vstřebávání cukrů a zvyšují spalování tuků.
Švestky mohou obsahovat kousky pecek nebo pecky celé.
Použití: Sušené švestky využijete na pečení koláčů, vyrábění raw dezertů nebo švestkových omáček. Skvěle osladí vaši snídani, ať už si rádi pochutnáváte na ovesné kaši, muesli nebo jáhlách. Švestky jsou pochoutkou už samy o sobě, spolehlivě s nimi zaženete chuť na sladkosti. Pro lepší chuť a strukturu je doporučujeme půl hodiny předem namočit do teplé vody.
GRIZLY Arašídové máslo s mléčnou čokoládou - spojili jsme mléčnou 31% čokoládu s nasucho praženými arašídy, lehce vyšlehali a výsledek stojí za to!
Vlastnosti a výhody: Kombinace arašídů a mléčné čokolády je neodolatelná. Lehce nadýchaný krém, který Vám vykouzlí úsměv na rtech. Připravte si sobotní palačinky a zkuste arašídové máslo s mléčnou čokoládou! Váš partner i děti budou nadšení! Arašídy jsou všeobecně známé pro vysokou energetickou hodnotu, z poloviny jsou tvořeny tuky. Jedná se ale o tuky zdravé. Konzumace našeho burákového krému se vůbec nemusíte bát, samozřejmě v rozumné míře, protože je složené z na sucho pražených arašídů a jen zhruba ze čtvrtiny obsahuje kvalitní českou čokoládu.
Použití: Využití arašídové pasty s čokoládou je velmi univerzální. Můžeme se ho namazat na palačinky, na ovoce, přisladit jím smoothie nebo dochutit ranní kašičku. Mlsouni si na máslíčku mohou pochutnávat přímo ze lžíce. V neposlední řadě se dá pasta využít i při pečení a tam se fantazii meze nekladou.
Nutriční informace
| 100 g |
---|
Energetická hodnota | 2 408 kJ / 575 kcal |
Tuky | 45,3 g |
- z toho nasycených | 9,9 g |
Sacharidy | 30,2 g |
- z toho cukry | 17,7 g |
Vláknina | 6,5 g |
Bílkoviny | 19,8 g |
Sůl | 0 g |
Složení
- Arašídy, mléčná čokoláda: (cukr, kakaové máslo, sušené mléko plnotučné, kakaová hmota, emulgátory (sójový Lecitin a E476) vanilkový extrakt BOURBON MADAGASCAR.
Informace
- Administrativní zařazení: Suché skořápkové plody.
- Země původu: Česká republika.
- Skladování: Skladujte v temném, chladném a suchém místě.
- Balení: Šroubovací plastová dóza zajištěná hliníkovou fólií a bílým víčkem.
- Výrobek neobsahuje palmový olej, přidané cukry ani oleje nebo sůl. Jedná se pouze o čistou kombinaci arašídů a čokolády v takovém poměru, abychom zachovali výbornou chuť a skvělé nutriční hodnoty.
- Doporučujeme před konzumací promíchat, olej na povrchu je přirozeným jevem.