Mandle - lahodné oříšky s měkčí nekřupavou konzistencí, které si vás
získají svou jemně nasládlou chutí
Mandle jsou lahodné oříšky, které potěší všechny milovníky zdravých snacků.
Patří mezi skvělé zdroje bílkovin a zdravých tuků. Váš jídelníček tak hravě
obohatí o
Nenasycené mastné kyseliny, které jsou prospěšné pro udržení
normální hladiny cholesterolu. To platí v případě, že ve vašem jídelníčku
tyto nenasycené mastné kyseliny nahradí nasycené
Tuky. Pyšní se vysokou
kvalitou a zamilujete si je díky jemně nasládlé chuti, ale i měkčí nekřupavé
konzistenci. Právě tu může ocenit každý, komu některé oříšky připadají moc
tvrdé. Pocházejí ze stromu mandloň obecná (Prunus dulcis), která se pěstuje
v teplých oblastech.
Neobsahují žádnou sůl ani jiné přídatné látky. Můžete si je vychutnat
kdykoliv během dne buď samostatně, nebo jako součást různých receptů a
dezertů. Skvěle si rozumějí s granolou, jogurtem nebo sušeným ovocem či
müsli, z toho ve výsledku může vzniknout výživná snídaňová kaše. Pokud je
nastrouháte, vytvoříte jemný ozdobný posyp na ozdobu různých koláčů,
pudinků, dezertů a dalších sladkých pochoutek. Navíc se dají pražit a své
uplatnění najdou i ve slané kuchyni. Jejich lahodná chuť se výborně hodí
například k jemnému kuřecímu nebo krůtímu masu. Kromě toho je můžete
namáčet přes noc, díky čemuž se rychle zbavíte jejich slupky v případě, že
máte raději loupané mandle. Nejen vegani si z nich mohou připravit lahodné
rostlinné mléko. Ať už se rozhodnete vychutnat si je jakkoliv, je jisté,
že se u vás naše mandle rozhodně neztratí.
Mandle a jejich výhody
- lahodné oříšky, které potěší každého milovníka zdravých snacků
- mají příjemnou jemně sladkou chuť
- patří mezi zdroje bílkovin a zdravých tuků
- mají měkčí nekřupavou konzistenci
- díky nenasyceným mastným kyselinám jsou prospěšné pro udržení normální
hladiny cholesterolu
- neobsahují žádnou sůl ani jiné přídatné látky
- můžete si je vychutnat samostatně kdykoliv během dne
- hodí se i do různých receptů a dezertů
- skvěle si rozumějí se snídaňovou kaší, granolou, jogurtem či sušeným
ovocem
- poslouží jako ozdoba koláčů či pudinků
- dají se pražit
- hodí se i do slané kuchyně
- zvlášť vyniknou v kombinaci s krůtím nebo kuřecím masem
- můžete je namáčet přes noc a rychle se zbavit jejich slupky
Doporučené dávkování
Mandlové máslo je ideální jako pomazánka a využijete ho i při vaření.
Nutriční informace
| 100 g |
Energetická hodnota | 2424 kJ / 579 kcal |
Tuky | 50 g |
- z toho nasycené tuky | 3,8 g |
Sacharidy | 22 g |
- z toho cukry | 4 g |
Bílkoviny | 21 g |
Sůl | 0,00 g |
Složení
Mandle
Upozornění
Skladujte na suchém místě do 25 °C. Chraňte před mrazem a přímým slunečním
zářením.
Alergeny
Obsahuje ořechy. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji a sezamu.